Kalla händer? - Warmly

Kalla händer?

Att göra handövningar kan hjälpa till att öka styrkan och flexibiliteten i händerna och fingrarna, minska spänning och öka blodcirkulationen. Här är 10 handövningar som du kan prova:

  1. Stressbollsövning: Krama en stressboll eller mjuk boll mellan händerna och håll den i några sekunder. Upprepa detta 10-15 gånger.
  2. Fingersträckning: Sträck ut handen och försök att sprida ut fingrarna så mycket som möjligt. Håll i 5-10 sekunder och slappna sedan av. Upprepa 5-10 gånger.
  3. Handflatsträckning: Placera händerna mot varandra framför bröstet och pressa samman dem. Sedan öppna händerna och sträck ut armarna framåt. Håll i 5-10 sekunder och upprepa 5-10 gånger.
  4. Fingerflektion: Böj fingertopparna nedåt mot handflatan och håll i 5-10 sekunder. Upprepa 5-10 gånger.
  5. Fingerextension: Sträck ut fingrarna så långt som möjligt och håll i 5-10 sekunder. Upprepa 5-10 gånger.
  6. Fingerrullning: Rulla fingertopparna på en bordsskiva i en cirkulär rörelse. Gör detta i 10-15 sekunder för varje finger.
  7. Handledsrullning: Rulla handlederna i en cirkulär rörelse. Gör detta i 10-15 sekunder åt både höger och vänster.
  8. Greppövning: Greppa och släpp en tennisboll eller handtränare med handen. Upprepa detta 10-15 gånger.
  9. Handflexion: Lägg handen på bordet med fingrarna riktade framåt. Lyft sedan handen och försök att böja fingrarna mot handflatan. Håll i 5-10 sekunder och upprepa 5-10 gånger.
  10. Fingerrörelse: Rörelse fingrarna som att du spelar piano eller skriver på tangentbordet. Gör detta i 30 sekunder och upprepa sedan med den andra handen.

Kom ihåg att ta regelbundna pauser och sträcka på händerna under långa perioder av datoranvändning. Det kan hjälpa till att förebygga skador och lindra spänning och obehag i händerna och fingrarna.